tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PRIJAVI SE NA PALUNKOVU SCENARISTIČKU ŠKOLU
tip Savjet

PRIJAVI SE NA PALUNKOVU SCENARISTIČKU ŠKOLU

18.09.2018.

Otvorene su prijave za sudjelovanje u novoj školskoj godini prvog hrvatskog izvaninstitucionalnog i cjeloživotnog programa teorijskog scenarističkog obrazovanja – Palunkove Scenarističke škole.

Scenaristička škola je dvosemestralni program koji obuhvaća temeljna teorijska znanja scenarističkog zanata kroz predavanja, vježbe i iščitavanje ključne literature izdane u posljednjih 30-ak godina.

Program je primarno koncipiran kao stručno usavršavanje za one koji već iza sebe imaju profesionalno ili obrazovno iskustvo u području filma ili srodnih umjetničkih odnosno humanističkih disciplina – studentima ili diplomiranima na dramskim i likovnim akademijama, komparativnoj književnosti i sličnim studijima. Jednako tako, program je otvoren i izrazito motiviranim pojedincima koji dolaze iz drugih ‘branši’, ali su ostvarili već neke početne scenarističke, filmske ili spisateljske korake. Također, Scenaristička škola pogodna je i kao nadopuna obrazovanju u nastavnim zvanjima, za one koji u osnovnom ili srednjem školstvu predaju filmsku umjetnost kroz nastavu hrvatskog jezika ili likovne kulture.

Prijave se primaju do 6. listopada, a sve detalje o programu i prijave potraži niže na linku.

Prijavi se