tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PRIJAVI SE NA „RADIONICU KRATKOG IGRANOG FILMA“
tip Savjet

PRIJAVI SE NA „RADIONICU KRATKOG IGRANOG FILMA“

25.10.2017.

Svi zainteresirani za stvaranje filmova mogu se prijaviti na besplatnu „Radionicu kratkog igranog filma“ koja će se održati u Attacku.

Na radionici će se proći kroz proces razmišljanja o vizualizaciji filma (gdje sve staviti kameru i zašto), odabir glumaca i lokacija, glumačke probe, izradu knjige snimanja, planiranje scenografije, kostime, šminku, rekvizite, demonstriranje upotrebe kamere, rasvjetu, tonsku opremu, analitičko gledanje starih filmova, priču s više stručnjaka za razna područja filmske produkcije i na kraju snimiti film/ove!

Možeš odabrati što te najviše zanima: režija, snimanje, gluma, art direkcija, produkcija ili cijeli proces filmske proizvodnje kako bi i sam otkrio koji te dio najviše privlači.

Voditelj radionice je Josip Visković, voditelj filmskog studija, filmskog i video programa i filmske edukacije udruge. Smišljao performanse za Schmrtz Teatar. Pisao filmske recenzije i tekstove za desetak novina i časopisa. Studirao filmsku i tv režiju. Radio kao dramaturg i autor videa u kazalištu (Gavella, Knapp, HNK Split, Bacači Sjenki, OBEPYU), i kao režiser, scenarist, snimatelj i montažer na televiziji (HTV i RTL). Snimio dvadesetak kratkih filmova, uglavnom u sklopu Maratona kratkog filma kojeg pomaže organizirati. Vodio desetak filmskih radionica u sklopu filmskih festivala. Montirao srednjemetražne filmove "Izgubljeni 2" i "Dvorac". Režirao drugu priču trilogije „Zagrebačke priče“.

Radionica se održava u Filmskom studiju Medika u Pierottijevoj 11, a pohađanje je besplatno. Prvi sastanak radionice je 28. listopada u 15 sati, a prijaviti se možeš do 26. listopada ispunjavanjem kratkog upitnika niže na linku.

Prijavi se