tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PRIRODNI NAČINI ZA JAČANJE IMUNITETA
tip Savjet

PRIRODNI NAČINI ZA JAČANJE IMUNITETA

14.02.2018.

Visok tempo života i svakodnevna izloženost stresu utječu na tvoj imunitet i čine te manje otpornim na bolesti. Kao rješenje najlakše je uzeti neki vitaminski pripravak ili dodatak prehrani, ali promjena životnog stila najučinkovitiji je način za jačanje imuniteta.

  • Kvalitetan san – pokušaj kvalitetno odspavati 7 do 8 sati svaku noć i krenuti na počinak i buditi se u isto vrijeme svaki dan. Umjesto mobitela utoni u san uz dobru knjigu.
  • Jedi antioksidanse – razne bobice i orašasti plodovi najbolji su izvor antioksidansa koji ti jačaju imunitet. Možeš ih kupiti odvojeno ili kao gotovi miks.
  • Kreni s vježbanjem – znamo da se teško natjerati na vježbanje u teretani, ali korist od vježbanja je neosporna. Ako ti je teško odmah krenuti u teretanu kreni s laganim hodanjem ili trčanjem u prirodi. Budi redovit i svaki dan odradi minimum aktivnosti.
  • Pij dovoljno vode – voda čini 60% našeg tijela i pod svaku cijenu izbjegavaj dehidraciju. Vodu trebaš piti cijele godine, a ne samo po ljetu kad je vruće. Voda ispire toksine iz tvog tijela i ključna je za jak imunosni sustav.
  • Pojačaj unos vitamina C – citrusi su dostupni cijele godine – grejp, naranče, mandarine, limuni, klementine, limeta… a vitamin C potiče proizvodnju bijelih krvnih stanica. Ako ih direktno ne jedeš uvijek možeš na salatu iscijediti malo limuna.
  • Smanji unos šećera – ne moraš u potpunosti odustati od šećera, ali pokušaj promijeniti način na koji ga način unosiš u sebe. Umjesto umjetnih sladila jedi više voće i slatkasto povrće.
  • Opusti se – smanjenje stresa također pridonosi jačanju imuniteta. Ponekad najobičnija masaža može imati čudotvorni učinak.