tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
PROBNA MATURA U ALGEBRI
tip Savjet

PROBNA MATURA U ALGEBRI

21.02.2017.

Bliži se državna matura, a ti nisi siguran na kojoj je razini tvoje znanje? Dobro bi ti došao jedan generalni test kako bi utvrdio na kojim predmetima još moraš raditi?

U tome ti može pomoći Algebra kroz polaganje probnih ispita mature. Probnu maturu možeš pisati u 9 gradova (Zagreb, Split, Šibenik, Osijek, Zadar, Pula, Rijeka, Dubrovnik i Travnik) i to potpuno besplatno.

Svi uvjeti tijekom pisanja ispita (trajanje, područje ispitivanja, količina zadataka…) identični su pravom polaganju mature tako da bez bilo kakvog pritiska možeš testirati svoje trenutno znanje. Probni ispiti pišu se iz sljedećih predmeta:

Matematika – A i B

Na probnom ispitu iz Matematike provjerava se razina znanja i kompetencija u ovim područjima: Brojevi i algebra, Funkcije, Jednadžbe i nejednadžbe, Geometrija i Modeliranje.

Engleski jezik – A i B

Probnim ispitom iz Engleskoga jezika provjerava se komunikacijska jezična kompetencija u slušanju i čitanju. Ispit se sastoji od dviju ispitnih cjelina: čitanje i slušanje. Probni ispit ne uključuje esej.

Hrvatski jezik – A i B

Probnim ispitom iz Hrvatskoga jezika ispituju se književnoteorijska, književnopovijesna i jezična znanja, razumijevanje književnoga teksta i uporaba hrvatskoga standardnog jezika. Na probnom ispitu ispitivat će se književnost i gramatika – zadaci zatvorenog tipa. Probni ispit ne uključuje esej.

Probni ispiti održavaju se 25. i 26. ožujka, a pošto je broj mjesta ograničen prijavi se čim prije.

Ukoliko ne budeš zadovoljan rezultatima probnog ispita rupe u znanju može popraviti pripremama za maturu koje se održavaju u Algebri. Detaljne informacije potraži ovdje.

Detalji i prijave