tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
RADIONICA „PRVI KORACI VAŠEG BUDUĆEG KREATIVNOG DOKUMENTARCA”
tip Savjet

RADIONICA „PRVI KORACI VAŠEG BUDUĆEG KREATIVNOG DOKUMENTARCA”

03.08.2017.

Čemu se točno posvetiti prilikom razvoja dokumentarnog filma? Koje su smjernice bitne za razvoj dokumentarne filmske priče, kako u kontekstu festivala, tako i (međunarodne) publike? Kako pripremiti produkcijski paket za kreativni kratki ili dugi dokumentarac? Odgovore na ova pitanja moći ćeš dobiti na radionici za razvoj kreativnog dokumentarnog filma u okviru Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić. Radionica te priprema kako razmišljati o stvaranju kreativnih dokumentaraca, neovisno o dužini trajanja istih.

Za sudjelovanje na radionici bit će izabrano pet dokumentarnih projekata u razvoju. Dokumentarce će predstavljati tim u sastavu redatelj i producent.

Ovisno o potrebama svakog projekta, naglasak će biti stavljen na sljedeće elemente:

- razvoj priče i scenarija; likovi, situacije, narativna struktura

- priprema za predstavljanje projekta u formi verbalne i pisane prezentacije.

Na kraju drugog dana radionice, redatelj i producent će u formi sedmominutne prezentacije (pitchinga) predstaviti projekt polaznicima radionice za dokumentarni film, od kojih će također dobiti odgovarajuću povratnu informaciju.

Radionica se održava od 25. do 28. kolovoza u Krapinskim Toplicama, a vodi ju filmska autorica, kritičarka i kuratorica nekolicine međunarodnih filmskih festivala od Sarajeva do Amsterdama i Beča – Rada Šešić.

Rok za prijave je produžen do 6. kolovoza putem linka niže.

Prijavi se