tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
RADIONICA SCENARIJA NA 16. ZFFu
tip Savjet

RADIONICA SCENARIJA NA 16. ZFFu

20.06.2018.

Zagreb Film Festival te poziva da se prijaviš za sudjelovanje na radionici za razvoj scenarija Moj prvi scenarij. Radionica je namijenjena filmašima koji pripremaju scenarij za svoj prvi dugometražni igrani film. Rok prijave je 10. srpnja 2018.

Od pristiglih prijava bit će odabrano ukupno šest sudionika/ca radionice: dvoje iz Hrvatske, četvero iz Europe, uključujući sudionike/ce iz novih članica potprograma Media (Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Turska). Radionica će se održati tijekom 16. izdanja Zagreb Film Festivala, koji se ove godine održava od 10. do 18. studenog, u trajanju od 5 dana.

Cilj je radionice pomoći mladim scenaristima u izradi scenarija za prvi dugometražni igrani film, uz vodstvo dvojice „script doctora”, iskusnih scenarista i/ili redatelja. Uz intenzivan program praktičnoga rada s naglaskom na grupnom radu i na rješavanju problematičnih dijelova, u opuštenoj radnoj atmosferi mladim će se kolegama nastojati pomoći da što uspješnije dovrše svoje scenarističke radove.

Radionica je besplatna za sve polaznike. Stranim polaznicima bit će osiguran smještaj i putni troškovi. Zainteresirani kandidati trebaju poslati prijavu koja će uključivati:

  • kratak životopiss osobnim podacima
  • sinopsis
  • scenarij / treatment + minimalno 3 razrađene scene(ako se ne šalje scenarij)

Kandidati iz drugih država svoje prijave šalju na engleskom jeziku. Projekti iz Hrvatske mogu se prijaviti na hrvatskom jeziku, no u slučaju odabira, autori projekta trebaju pripremiti engleski prijevod do početka listopada. Ukoliko na projektu sudjeluje više scenarista molimo da se pri prijavi odluče za jednog koji će sudjelovati na radionici.

Prijavu pošalji na na e-mail: inja@zagrebfilmfestival.com, a rezultati natječaja bit će objavljeni krajem rujna 2018. godine.

Fotografija: ZFF Facebook