tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SAVJETI ZA SVE KOJI ŽELE POČETI TRČATI
tip Savjet

SAVJETI ZA SVE KOJI ŽELE POČETI TRČATI

03.05.2018.

U proljeće svi pomislimo kako bi dobro bilo doći u kondiciju, a trčanje je jedna od aktivnosti koja nam prva padne na pamet. Za trčanje trebaš par tenisica, majicu i kratke hlače. I malo motivacije. To je možda i najteži dio. Pokušaj s ovim savjetima i sigurno će ti pomoći prebroditi težak početak trčanja.

Rezerviraj termin za trčanje – kao i za bilo koju aktivnost tako i za trčanje rezerviraj termin u kojem nećeš raditi ništa drugo. Naravno, ponekad će promašiti termin, ali nije to kraj svijeta.

Kreni lagano – ne treba svako trčanje biti teško. Prvih pet puta kreni lagano, na kratku udaljenost kako bi stekao samopouzdanje. Ako odmah postaviš previsoki cilj brzo ćeš se demotivirati.

Odredi što je uspjeh – postavi realan cilj: tračat ću jednom tjedno, svaki tjedan, sljedeća tri tjedna.

Zadaj si ugodan tempo – kreni s brzinom koja ti odgovara, ako vidiš da gubiš dah slobodno odhodaj jedan dio i nastavi trčati lakšim tempom kad osjetiš da možeš

Prati svoj napredak – to je najlakše putem mobilnih aplikacija ili pametnog sata. Bitno je da vidiš kako napreduješ s vremenom, to je odlična motivacija.

Trčanje vani ili unutra – ako ti trčanje vani ne odgovara traka za trčanje je jednako dobar izbor. Odaberi ono što ti najviše odgovara.

Složi razne playliste – za različite dionice složi različite playliste koje će te posebno motivirati da izvučeš najviše od sebe.

Trči s prijateljima – ponekad te malo zdrave konkurencije može gurnuti korak dalje koji ti se činio nemogućim.