tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SIGURNO PROMIJENI KRIPTOVALUTE
tip Savjet

SIGURNO PROMIJENI KRIPTOVALUTE

08.12.2017.

Bitcoin, Ethereum, Litecoin… izrazi su na koje sve češće nailaziš u svakodnevnom govoru, ali ne znaš o čemu se radi?

U pitanju su kriptovalute – digitalna imovina koja služi za razmjenu, a koristi kriptografiju kako bi se osigurala sigurnost transakcija.

Kriptovalute pomalo postaju sve prihvaćeniji način plaćanja pa ako se i u tvom digitalnom novčaniku našao pokoji Bitcoin evo kako ga sigurno zamijeniti za neku fizičku valutu.

Coinbase – mjenjačnica bazirana u San Franciscu koja s 13.300.000 korisnika slovi kao jedna od najpouzdanijih. Prihvaća Bitcoin, Ethereum i Litecoin koji možeš zamijeniti za američki, kanadski, australski i singapurski dolar te britansku funtu.

Gemini – možda najpoznatiji po svojim osnivačima, braći Winkelvoss, kojima je Zuckerberg ukrao ideju Facebooka. Prvi su počeli mijenjati Ethereum, a osim njega mijenjaju i Bitcoin u američke dolare.

Changelly – prihvaća razmjene velikog broja kriptovaluta jedne u drugu i nema  konverzije u fizičke valute. Za sve koji znaju što su Monero, Zcash, Dash, Steem, Dogecoin…

Cryptopia – potpuno anonimna novozelandska mjenjačnica koja prihvaća stotine kriptovaluta. Poznata je po izninmno niskoj proviziji od sam 0,2%!