tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SNIMI SVOJ DOKUMENTARAC
tip Savjet

SNIMI SVOJ DOKUMENTARAC

20.08.2018.

Factum je postao okupljalište dokumentarista svih generacija, razvijajući se kroz vrijeme i usvajajući nova autorska, organizacijska i produkcijska načela. U tom smislu Factumovi se filmovi mogu svrstati u nekoliko tematskih grupa: filmovi koji govore o recentnoj hrvatskoj povijesti, a koji tematiziraju priče kojima se drugi u to vrijeme nisu željeli baviti. Zatim, kao neku vrstu nastavka tradicije hrvatskog dokumentarizma, Factum je producirao čitav niz filmova o ljudima i društvenim skupinama s margine. Na kraju, možda i najvažnije - Factum je neka vrsta ovdašnjeg pionira na polju intimnog, autobiografskog dokumentarca.

Kroz godine, Factum je uvodio nove autore, nove teme i ulazio u nove kreativne avanture, a pokazatelj uspjeha su recentni filmovi koji su samo u proteklih dvije godine dobili 15-ak domaćih i stranih nagrada.

Factum otvaranjem niza tema o kojima se nije govorilo ili se ne govori puno, ali i organizacijom ZagrebDox-a i programa usavršavanja ZagrebDox Pro-a kao platformi gdje se svake godine intenzivno razgovara o temama koje donose najbolji dokumentarci iz čitavog svijeta, nastoji ukazati kako je dokumentaran film važan indikator svijeta u kojem živimo.

Ulaskom u treće desetljeće svog postojanja Factum ide ukorak s novim tehnološkim trendovima te uz novi projekt Factum Online, kroz video na zahtjev i interaktivne platforme kojima se nastoji približiti, ali i učvrstiti odnos s publikom, otvara vrata novim projektima i novim generacijama autora te raspisuje Poziv na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova.

Pravo na sudjelovanje u Pozivu na suradnju za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova imaju svi državljani Republike Hrvatske, a prijavnicu sa svom potrebnom dokumentacijom prijavitelj podnosi elektroničkim putem na adresu: info@factum.com.hr.

U Prijavnici za razvoj i/ili produkciju dokumentarnih filmova potrebno je navesti podatke o podnositelju/autoru, podatke o projektu, sinopsis i motivaciju autora.

Razmatranje i vrednovanje prijavljenih projekata obavlja selekcijska komisija za dokumentarni film Udruge Factum, a poziv je otvoren do 10. rujna 2018. godine.

Dodatne informacije i prijavu potraži niže na linku.

Prijavi se