tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ŠTO TINEJDŽERIMA ZNAČI SMARTPHONE?
tip Savjet

ŠTO TINEJDŽERIMA ZNAČI SMARTPHONE?

30.08.2017.

Smartphone je neizbježan gadget u današnje vrijeme, a posebno je bitan tinejdžerima. Često se naglašavaju negativne strane kada se spomene njihovo korištenje, ali smartphone ima i svoje vrline koje tinejdžeri mogu iskoristiti za svoj osobni razvitak.

  • Istraživanje hobija – novotkrivena ljubav prema filmovima, želja za učenjem sviranja instrumenta, zanimanje za slikanje – sve to moguće je dodatno potaknuti kroz smartphone aplikacije. Aplikacija Songsterr sadrži tablature za gitaru bas i bubnjeve, Magisto je video editor, Learnist je edukacijska aplikacija od kuhanja do snimanja filmova.
  • Komunikacija – komunikacija danas je nezamisliva bez mobitela, a to se odnosi i na tinejdžere. Sviđalo se nekome to ili ne teško je biti u kontaktu s drugim osobama bez mobitela.
  • Obrazovanje – školski sistemi širom svijeta ne mogu implementirati nova znanja i vještine takvom brzinom kakvom one danas nastaju. Određenja znanja postu brže dostupna kroz aplikacije i uz to se mogu usvojiti kada korisniku to najbolje odgovara. Neke od tih aplikacija su WolframAlpha, Khan Academy ili Duolingo.