tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
STUDENTSKI DANI ZDRAVLJA - ZDRAVLJE U CENTRU
tip Savjet

STUDENTSKI DANI ZDRAVLJA - ZDRAVLJE U CENTRU

12.10.2018.

U sklopu promotivno - preventivnog programa Zdravo sveučilište, Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu i CroMSIC Zagreb organiziraju prve po redu Studentske dane zdravlja – „Zdravlje u centru“ 16. i 17. listopada u Studentskom centru od 11:00 do 18:00.

Dolaskom brojnih studenata početkom akademske godine u grad Zagreb kao najveće akademsko središte u Hrvatskoj, organizatori žele studentima pružiti mogućnost da na jednom mjestu dobiju razne informacije o zdravlju, steknu određene praktične vještine koje im mogu pomoći te podignu svijest o važnosti brige za zdravlje.

Cilj programa je educirati studente o različitim aspektima zdravlja kako bi na vrijeme stekli pravilne životne navike i dobili potrebno znanje. U tom izrazito brzom, burnom i za neke stresnom periodu života često zaboravimo misliti na sebe te je važno znati kako si možemo pomoći. Ulaganjem u sebe sada puno pomažemo svom tijelu i duhu za daljini život i izazove koji su postavljeni pred nas.

Na 9 različitih postaja na jednom mjestu imat ćeš priliku upoznati se sa raznim temama:

Volim osmijeh tvoj” nam donose Studentske Sekcije SFZG Stomatološkog fakulteta koje će nas naučiti kako se brinuti o svojim zubima, kako održavati pravilnu higijenu usne šupljine, na modelima ćemo moći i praktično to sve vidjeti, radit će orijentacijske stomatološke pregleda te davati razne savjete.

Ljubav ide kroz želudac” u organizaciji Sekcija za promociju pravilne prehrane i zdravlja MEFZG-a te Probion, ponudit će nam zdrava studentska jela, gotove jelovnike za ukusne i zdrave obroke. Okušaj se u natjecanju pripremanja zdravih jela. Kako spremiti zdrav, brz i povoljan obrok? Dođi i saznaj.

Svakog dana sjedimo na fakultetu, na poslu, u prijevoznom sredstvu, u stanu, dok slobodno vrijeme na iskorištavamo dovoljno za tjelesnu aktivnost. U organizaciji Kineziološkog fakulteta, „U zdravom tijelu, zdrav duh”, imamo priliku naučiti kako jednostavno sami možemo izvoditi vježbe rastezanja i vježbe za leđa, kako sve vježbati bez utega, kako pravilno trenirati s utezima te možemo dobiti razne savjete i preporuke.

Posloži kockice u glavi” nam donosi CroMSIC i upoznaje nas na koje se sve načine brinuti o svom mentalnom zdravlju i što sve spada pod mentalnu higijenu. Možete saznati i gdje sve potražiti pomoć i kome se javiti. Pereš zube svaki dan, a jel’ brineš o svom mentalnom zdravlju?

Kada lijek postaje droga?”, u organizaciji CPSA - Croatian Pharmaceutical Students' Association i studenata Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, educira nas o dodatcima prehrani, korištenju energetskih pića i pijenju kave. Kako sve lijekovi utječu na zdravlje i zbog čega je opasno pretjerano uzimanje lijekova imaš priliku saznati ovdje. Riješi kviz i osvoji nagrade.

Kako pružiti prvu pomoć? Kako možemo pomoći nekom? „Prva pomoć i oživljavanje” nam donosi Studentska Ekipa Prve Pomoci (StEPP) koja će nas naučiti kako pružiti reanimaciju, kako koristiti defibrilator, kako prići unesrećenoj osobi i puno drugih korisnih vještina i informacija koje nam mogu pomoći u nevolji.

CroMSIC organizira „Bolje spriječiti nego liječiti” gdje možemo obaviti opći pregled kao što su mjerenje krvnog tlaka i šećera. Naučit ćemo koje nam sve navike mogu pomoći u održavanju našeg zdravlja.

Budi SEKSI” (Stvarno Educiran Kako Seks Izgleda) nam donose članovi CroMSIC-a gdje će nas educirati o različitim spolno prenosivim bolestima, vrstama kontracepcija i ustanovama gdje potražiti pomoć. Što je to HPV, kako izgleda i može li se liječiti? Zašto je sve važan PAPA test? Dođi i nauči.

Važno je biti informiran, informiran pravilno. „Prevencija je mRak” će nas educirati o karcinomima s naglaskom na karcinom testisa, dojke i melanom, njihov rizičnim čimbenicima te kako voditi brigu o sebi. Na modelima ćemo imati priliku naučiti kako obaviti samopregled i na što obratiti pažnju.

Facebook event