tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SUDJELUJ NA 8. GANZ FESTIVALU
tip Savjet

SUDJELUJ NA 8. GANZ FESTIVALU

31.07.2018.

Listening Party!

Party na pozornici u kojem su domaćini velika grupa tinejdžera/ica između 13 i 17 godina najbolji je opis predstave Listening Party. Grupa nam pušta svoju omiljenu glazbu. Ponekad pjevaju i plešu uz taktove glazbe, ponekad plaču ili se samo druže i slušaju glazbu kako bi podržali i slavili jedni druge i tinejdžerske godine. Ponekad dijele priče, ponekad pričaju o glazbi koju slušaju i o sebi. Pozornica je njihova, riječi su njihove, oni imaju moć - iako je prisutna tek tijekom predstave - to je tinejdžerski party i oni će plakati ako hoće.

Listening Party premijerno je izvedena u Reykjavíku, Island, u jesen 2017. s tinejdžerima s Islanda. Sada se Listening Party događa u Studentskom centru u Zagrebu, u Teatru &TD u Savskoj 25 te se traži 30-ak tinejdžera koji žive u Zagrebu i žele sudjelovati u predstavi! Predstava ili party nastajat će u suradnji s koreografkinjom Ásrún Magnúsdóttir koja ima veliko iskustvo u radu s mladima.

Za sudjelovanje u ovome projektu nisu potrebne posebne vještine ili talenti. Sve što trebaš je biti tinejdžer/ica i imati jednu pjesmu zbog koje se osjećaš posebno. Možda je to tvoja omiljena pjesma, pjesma koja te čini tužnim/om ili te oraspoloži, možda je to pjesma na čije prve taktove proplešeš ili te podsjeća na tvoje prijatelje, majku, oca. Može biti bilo koja pjesma na svijetu! Ne moraš znati plesati ili pjevati ili izvoditi, sve što trebaš je biti voljan/na biti na pozornici s velikom grupom tinejdžera/ica i iskusiti pravu zabavu!

Prije predstave održat će se jednotjedna radionica i tijekom te radionice slušat će se zajednička glazba i zajednički osmisliti sama predstava.

Predviđeno je 20-ak sati radionice u periodu od 16. do 20. rujna, a izvedbe bi bile 21., 22. i 23. rujna u 18 sati, u Velikoj dvorani Teatra &TD, u sklopu Ganz novog festivala.

Idealno vrijeme održavanja radionice moglo bi izgledati ovako:

16. 9. 2018. 10-17 sati,

17. 9. 2018. 15-21 sati,

18., 19. i 20. 9. 2018. po 3 sata (dogovor točne satnice prije početka radionice).

Ipak, sve je fleksibilno, i točna vremena održavanja mogu se još usklađivati ovisno o školskim obvezama prijavljenih polaznika.

Prijave se primaju do 11. rujna, a detalje o prijavi potraži niže na linku.

Ásrún Magnúsdóttir je plesačica, koreografkinja, umjetnica i DJ-ica. Rođena je u Reykjavíku krajem 80-tih i plesom se počela baviti s deset godina. Završila je preddiplomski studij plesa na Islandskoj umjetničkoj akademiji. Napravila je nekoliko dobro primljenih i nagrađivanih radova za pozornicu te site-specific. Često je uključena u Reyjkavík Dance Festival i različite festivale i kazališta u Reykjavíku. Trenutačno je zainteresirana za rad s ljudima koji nemaju previše plesnog iskustva te pokušava učiniti nevidljive koreografije vidljivima. Ima veliko iskustvo u radu s različitim grupama ljudi poput tinejdžera, djece, svojih susjeda…

Prijavi se