tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
SUDJELUJ U ZAGREB CLIMATHON IZAZOVU
tip Savjet

SUDJELUJ U ZAGREB CLIMATHON IZAZOVU

15.10.2018.

Sveučilište u Zagrebu, kao dio novouspostavljenog EIT Climate KIC Hub-a u Hrvatskoj, poziva te na sudjelovanje u Zagreb Climathon izazovu.

Cilj Zagreb Climathona je predstaviti globalni pokret posvećen rješavanju najzahtjevnijih problema povezanih s klimatskim promjenama unutar gradova. Zagreb Climathon predstavlja jedinstveni projekt koji se simultano događa na više lokacija tijekom 24 sata s ciljem generiranja rješenja na izazove zadane od strane jedinica lokalne samouprave, a usko vezane uz klimatske promjene.

Zagreb Climathon će se održati 26. listopada 2018. uz podršku Grada Zagreba koji je i postavio izazov, a za koji će timovi tijekom održavanja Zagreb Climathona nastojati osmisliti rješenja. Ovogodišnji izazov Zagreb Climathona glasi: Urbani toplinski otoci.

Zagreb Climathon bit će organiziran u formi hackatona, natjecateljskog karaktera te će po svom završetku generirati rješenja koja će pomoći u rješavanju problema urbanih toplinskih otoka u gradu Zagrebu. Projekt će promovirati suradnju kroz primjenu novih metodologija i alata usmjerenih na studente, male i srednje poduzetnike te zainteresiranu javnost koji će rezultirati novim inovativnim rješenjima. Grad Zagreb je za najbolje izabrano rješenje osigurao sredstva u iznosu od 15.000,00 kuna.

Prijave za sudjelovanje na Zagreb Climathonu otvorene su od 5. listopada 2018. u 23:59 sati i trajat će do 24. listopada 2018. u 23:59.

Građani su nositelji inovativnih rješenja kroz koja se povezuju s gradom i s potencijalnim partnerima, a koji dijele viziju zdravijega grada. Ideja je stvoriti pokret koji omogućuje bolji odnos građana i grada te potiče inovacijski proces, stvara ideje za nove poduzetničke poduhvate te sveukupno poboljšava stanje okoliša.

Cilj je kroz Climathon povezati akademsku zajednicu, lokalnu upravu i lokalne tvrtke iz područja zelene energije te građane i ostale zainteresirane.

Više informacija, potrebnih u svrhu pripreme za sam Zagreb Climathon nalazi se na linku niže.

Prijavi se