tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
TOP 5 DESTINACIJA ZA VRIJEME ADVENTA
tip Savjet

TOP 5 DESTINACIJA ZA VRIJEME ADVENTA

21.11.2017.

Planiraš putovanje za vrijeme nadolazećeg adventa. Vjerojatno vodiš sa sobom bolju polovicu ili najboljeg frenda ili frendicu, ali još ne znate kamo? Super, donosimo ti top 5 lokacija koje moraš posjetiti za vrijeme adventa!

1. Beč

Mnoštvo sajmova raspoređenih po cijelome gradu, probudit će božićnu toplinu u svakome. Sigurno si čuo za sajam 'Adventska čarolija u Beču',  koja se održava u središtu grada, ispred Gradske vijećnice. A tko bi htio propustiti adventsku čaroliju?

2. Prag

Prošećite se romantičnim gradskim licama, a nakon toga omotajte prste oko šalice vrućeg napitka u jednom od povijesnih praških kafića. Prag tokom zime nudi mnogo lica koja će vas očarati u tren oka. Božićni sajam na Starom gradskom trgu nudi doživljaj tradicije od početka studenog do početka siječnja.  Mnogobrojni  štandovi sa crvenim krovovima nude tradicionalne zanatske proizvode i darove. Doživi advent uz bogato ukrašene ulice, kuhano vino, pečene kestene i slasne gastronomske delicije.

3. Pariz

Najromantičniji grad na svijetu, mnogima je najljepši zimi.  Prošetaj šetnicom, obiđi najbogatiji svjetski muzej Palais du Louvre, katedralu Notre Dame i crkvu Sainte Chappele, a nemoj propustiti ukrcati se na brzi blak RER do zabavnog parka Disneyland u kojemu možeš probuditi dijete u sebi.

4. Graz

Osim što tamo ideš u shopping, Graz je i odlično mjesto koje moraš uvrstiti u svoj adventski kalendar i osjetiti dio božićne atmosfere. Bilo da želiš vidjeti ledene jaslice, divovsko božično drvce i adventski kalendar na pročelju Gradske vijećnice ili te više zanimaju Božićni sajmovi, vjerujemo kako je ovo jedna od lokacija koja je nezabilazna za vrijeme adventa!

5. Budimpešta

Glavni grad Mađarske krasi i naziv 'Kraljica Dunava', a u njemu se isprepliču različite kulture. Nekadašnjom prijestolnicom Ugarskog carstva, dominira zgrada Parlamenta i to trećeg po veličini u svijetu. Ovaj divni grad upotpunjen je i s brojnim mostovima preko Dunava od kojih je najpoznatiji i najstariji Lančani most. Osim toga Budimpešta je poznata po brojnim dvorcima i tvrđavama od koji su neki svrstani i na UNESCO-v popis kulturne bašrine. Za vrijeme adventa, imaš priliku kušati tradicionalne mađarske specijalitete, uživati u lutkarskim predstavama, tradicionalnom mađarskom plesu te uživati u klasičnoj glazbi u bazilici Sv. Stjepana.

Prije nego što kreneš rezervirati smještaj i putovanje, donosimo ti nekoliko zanimljivosti i pogodnosti koje moraš iskoristiti za vrijeme svog adventskog putovanja!

Znaš li da...

  • uz Paket za mlade Zagrebačke banke možeš podizati gotovinu bez naknade na bankomatima UniCredit Grupe u inozemstvu uz Maestro i Visa Electron kartice kunskih računa?
  • te iste bankomate u inozemstvu možeš pronaći i putem m-zabe?
  • Maestro karticom možeš beskontaktno plaćati brzo, jednostavno i sigurno – jer do određenog iznosa (koji je različit u svakoj zemlji) ne moraš upisivati PIN, već samo prisloniš svoju karticu na za to predviđeno mjesto?
  • ti Zaba vraća 4 % vrijednosti rezerviranog smještaja ako putem Zabinih stranica uđeš na Booking.com te rezerviraš i platiš smještaj Mastercard karticom Zabe?
  • je Mastercard Student kartica besplatna uz Paket za mlade, a i on je 0 kuna do tvoje 25. godine?
  • ti tvoje kartice donose popuste i pogodnosti na prodajnim mjestima koje možeš redovito pratiti ovdje?