tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
„VIDLJIVI UMJETNIK“ – SEMINAR
tip Savjet

„VIDLJIVI UMJETNIK“ – SEMINAR

10.11.2018.

U ponedjeljak, 19. studenog. od 12 do 16 sati, u prostorima Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (Ilica 42/2, Zagreb), održati će se seminar Roberta Štimeca o marketingu i promociji umjetnika, pod nazivom ”Vidljivi umjetnik”.

Seminar za umjetnike organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb, te su na njega pozvani umjetnici iz različitih strukovnih udruga.

Seminar se sastoji od 4 predavanja sa trajanjem od po 45 minuta, sa pauzama za razgovor i pitanja, te će se na njemu obrađivati:

  • Uvod i osnovne kulturnog marketinga, ime i logotip, CV i portfolio umjetnika, vrijednost i cijena umjetničkog djela
  • Fotografije, posjetnice, deklaracije, certifikati, naljepnice, štambilj, letci
  • Mail, web, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn
  • Ambalaža, potpis, numeriranje, zaštita autorskih prava, financije, promidžba

O autoru seminara:

Robert Štimec rođen je u Pazinu 1956. godine, a od rane mladosti živi u Zagrebu, gdje se i školovao. Po zvanju je grafičar, a po statusu grafički i produkt dizajner. Tijekom duge strukovne karijere bavio se fotografijom, uređenjem interijera, grafičkim i produkt dizajnom, dizajnom nakita i namještaja, izradom scenografija. Od 2012. do 2018. vodio je Galeriju Crocrodeal u Zagrebu, sa predstavljenim djelima od preko 250 hrvatskih autora. Također je organizirao 21 samostalnu i 3 zajedničke izložbe raznih autora u likovnim i dizajnerskim tehnikama.

Član je ULUPUH-a od 1985. godine, Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika od 1988. godine, Zajednice za industrijski dizajn od 2010. godine, te Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb od 2015. godine. Živi i radi u Zagrebu.

Seminar je besplatan za umjetnike, no potrebna je prethodna prijava do 15. studenog na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com – u prijavi je potrebno navesti ime i prezime umjetnika, kratak profesionalni životopis i kontakt podatke.