tip event benefit search pin gift upload twitter menu mail angle-double-down angle-left angle-right facebook close check exclamation news
ZNAŠ LI ŠTO JE BOULDERING?
tip Savjet

ZNAŠ LI ŠTO JE BOULDERING?

12.09.2018.

Bouldering je jedan od najstarijih oblika penjanja i svoju povijest počinje kao način pripreme za alpinističke uspone. Bouldering je penjanje po malim stijenama, obično između 2 i 5 metara visine, osiguravajući se strunjačom koja amortizira pad. U dvoranama, ta strunjača je fiksna i položena po cijeloj dvorani. U prirodi penjač nosi malenu prijenosnu strunjaču zvanu “crashpad”.

Bouldering je izrazito atletska vrsta penjanja i omogućuje puno penjanja u malo vremena. Zato je popularan među rekreativcima, ali i među profesionalcima. Prvima omogućava razvoj tijela i druženje s kolegama penjačima te fleksibilan raspored – za bouldering ne trebate partnera. Profesionalcima daje odličan alat za pripremu, ali isto tako bouldering je i sport sam po sebi. Vjerojatno najatraktivnija disciplina u natjecateljskom penjanju je upravo boulder penjanje.

Bouldering je siguran sport, dok god se pazi na osnove pravilnog ponašanja. Uvijek pazite na sebe i na druge dok se penjete. Vodite računa da je prostor ispod vas slobodan i bez drugih penjača. Naučite doskočiti u padu i nemojte raditi nešto u što niste sigurni.

Ako si već iskusni penjač ili želiš probati bouldering po prvi put posjeti novu odličnu dvoranu Hive Bouldering otvorenu u Heiznelovoj 66. Tamo ćeš naći stručnu pomoć, možeš iznajmiti opremu, a osim boulderinga možeš isprobati i razne funkcionalne treninge koji uključuju girije, TRX trake, sandbag, jumpbox, medicinske lopte, pilates lopte, vreće za boks…

Za sve detalje klik na link niže!

Hive Bouldering